ponedeljek, 5. maj 2014

Program za urejanje fotografij - PhotoFiltre

Glede na to, da na našem profilu večinoma objavljamo fotografije, bo tudi zapis na to temo. 
S fotografijo se pravzaprav ukvarjamo šele nekaj mesecev. V tem kratkem času še nismo prav veliko ugotovili, ne poznamo vseh pravil dobre kompozicije pa še marsičesa. Zavedamo se, da ne izkoriščamo vseh možnosti, ki nam jih fotoaparat ponuja. Učenje poteka bolj na principu poizkušanja. 


Na kratko o PhotoFiltru 

1.) PhotoFiltre je primeren za začetnike, za uporabnike, ki se s fotografijo ukvarjajo ljubiteljsko in bi želeli kakšen svoj izdelek računalniško polepšati brez posebnih znanj.

2.) Uporaba je zelo intuitivna. Do operacij, ki se jih najpogosteje uporablja, lahko dostopamo preko menijev ali pa preko vrstice z gumbi v uporabniškem vmesniku programa.

3.) NAVODILA ZA NAMESTITEV PROGRAMA PHOTOFILTRE

- Na spletnem naslovu http://photofiltre.free.fr/download_en.h
tm
 si poberite dol angleško verzijo programa (1.6 MB) in slovenski prevod, ki je malce nižje na isti strani.
- Obe datoteki si shranite na računalnik.
- Najprej namestite program (zaženite datoteko pf-setup-en.exe), nato pa ekstrahirajte še mapo s slovenskim prevodom (TranslationSI.zip). Vsebino te mape prekopirajte tja, kamor ste namestili PhotoFiltre (običajno C:\Program Files\PhotoFiltre). Ob opozorilu, da mapa že vsebuje datoteko z istim imenom, kliknite "Da".
- Nato morate le še izbrisati datoteko z angleški prevodom (običajno TranslationEN.plg).

4.) Navodila za uporabo programa so na voljo v angleškem, francoskem, španskem, italijanskem in češkem jeziku na naslovu http://photofiltre.free.fr/tutorials_en.
htm
.

To bi bilo na kratko o PhotoFiltru. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar